МЕЃУНАРОДНИОТ КОНКУРС ЗА ИЗБОР НА НАЈДОБРА ПОЕТСКА ТВОРБА, КРАТОК РАСКАЗ, ЛИКОВНО ДЕЛО И МУЗИЧКА КОМПОЗИЦИЈА. ​​

Секоја капка спомени​

Краток расказ

Во шише вино има повеќе филозофија отколку во сите книги на светот.

Луј Пастер

01

                    Емилија Карафилоска
                          шифра: Такете

02

Дејан Крстески
шифра: Јунг

03

              Наташа Брезовска Богоевска
         шифра: Семејство

Прво место

Емилија Карафилоска со шифра Такете

Второ место

Дејан Крстески со шифра Јунг

Трето место

Наташа Брезовска – Богоевска со шифра Семејство

MK